Croazieră pe Dunăre

Croazieră pe Dunăre - Cazanele Dunării

Lasă-te impresionat de cel mai frumos defileu al Europei, Defileul Dunării, un loc magic unde munții Carpați întâlnesc Dunărea și creează un spectacol al naturii. Vino să te încarci cu liniștea de pe Clisura Dunării și fii uimit de peisaj la fiecare minut!

Ofertă Croazieră

Ofertă Croazieră pe Dunăre – Defileul Dunării – Cazanele Dunării

de la 9 euro / persoană

Planifică croaziera pe Dunăre

Pentru mai multe detalii apelează: +40 372 528 828 sau trimite un mesaj la adresa de e-mail: drobeta@continentalhotels.ro.

Informații

Croaziera pe Dunăre se poate face:

Croaziera pe Dunăre se poate face:

1. Cu barca/șalupa rapidă (aproximativ 1-1,5 h), cu plecare de la chipul lui Decebal.

Dacă alegeți să traverați Clisura Dunării cu barca/șalupa, puteți vizita peștera Veterani – sanctuarul lui Zamolxis -, la care se ajunge doar pe apă. De numele peșterii se leagă numeroase legende cum că ar aici s-ar ascunde tezaurul Mariei Tereza. Vizitați peștera Veterani și, cu puțin noroc, puteți găsi aici comori de nimeni știute.

2. cu vaporul (aproximativ 3-3,5 ore), cu plecare de la Orșova

Descriere

Pe parcursul croazierei se vizitează:

Monumentul Tabula Traiana, ridicat de Traian pentru a marca marșul trupelor imperiale romane spre Dacia. Tabula este fixată în piatră și are 4 metri lungime și 1,75 metri în înălțime

Chipul lui Decebal, sculptură unică în Europa și cea mai înaltă de pe continent. Acestea este principalul punct de atracție din zonă, fiind bijuteria Clisurii Dunării.

Lucrarea te lasă fără cuvinte, fiind rezultatul a 10 ani de muncă a unor sculptori alpiniști. Sculptura a fost finanțată de un om de afaceri în perioada 1994-2004. Are o înălțime de 55 m și 25 de metri lățime, fiind cu 17 m. mai înaltă decât monumentul lui Hristos din Rio de Janeiro.

Mănăstirea Mraconia este cunoscută și sub numele de Mănăstrea de sub Ape dat fiind istoria ei: ruinele mănăstirii au fost înghițite de ape în urma construirii hidrocentralei Porțile de Fier I. Impresionantă este și vechimea mânăstirii: prima atestare a fost în 1453. În prezent, lăcașul de cult este locuit de călugări.

În Golful Mraconiei și în Golful Dubova vei găsi o oază de liniște, un loc în care munții falnici par a îmbrățișa Dunărea. În aceste locuri nu te vei putea opri din pozat fiecare stâncă, fiecare colț verde care te înconjoară.

Nu vei regreta nicio secundă dacă ajungi să vizitezi Clisura Dunării. Fiecare minut petrecut aici te umple de energie și te lasă cu gura căscată!