Cazanele Mici și Cazanele Mari

Experiența unei croaziere pe Dunăre poate fi impresionantă pentru turiști,  datorită suprafeței de 120 de km pe care se întinde defileul. De la Baziaș și până la Porțile de Fier, defileul oferă o experiență inedită prin peisajele ce reconstruiesc cadrul istoriei.

Porțiunea cea mai frumoasă a defileului este la Cazane. Dunărea la Cazare oferă o priveliște unică fiind sectorul pe unde fluviul trece prin Munții Carpați. Această porțiune este foarte îngustă, în unele locuri ajungând până la 230 de metri.

Cele doua Cazane formează o rezervaţie complexă pe o suprafaţă de 150 de hectare.  În sectorul Cazanelor viteza de scurgere a apei depășește 5 m/s. Cazanele Mari au o lungime de aproximativ 4 km, încadrându-se între masivele Ciucarul Mare (pe teritoriul României) și Veliki Strbac (Serbia). La baza peretelui de calcar ce sprijină această porțiune a Cazanelor Mari, există două cavități: peșterile Gura Ponicovei și Veterani.

Cazanele Mici se întind pe o lungime de aproximativ 3 km, fiind poziționate între masivele Ciucarul Mic (România) și Mali Strbac (Serbia).

Ceea ce face peisajul spectaculos, sunt munții ce coboară abrupt pe maluri, adâncindu-se în fluviu.

Vezi Oferta noastră: Croazieră pe Dunăre – Cazanele Dunării