Top 5 obiective turistice din Drobeta Turnu-Severin

Doar 5 dintre locurile spectaculoase pe care le puteți vizita în Drobeta Turnu-Severin.

Vezi detalii

Cazanele Mici și Cazanele Mari

Experiența unei croaziere pe Dunăre poate fi impresionantă pentru turiști, datorită suprafeței de 120 de km pe care se întinde defileul. De la Baziaș și până la Porțile de Fier, defileul oferă o experiență inedită prin peisajele ce reconstruiesc cadrul istoriei. Porțiunea cea mai frumoasă a defileului este la Cazane.

Vezi detalii

Mănăstirea Vodița

Mănăstirea Vodița este cea mai veche ctitorie voievodală atestată documentar și prima așezare monahală din țara noastră. Mănăstirea a fost ridicată în secolul XIV-lea de Sfântul Nicodim, la ordinal voievodului Vladislav I și este situată în apropierea satului Vărciorova din județul Mehedinți, pe drumul ce duce spre Orșova.

Vezi detalii

Mănăstirea Vodița este cea mai veche ctitorie voievodală atestată documentar și prima așezare monahală din țara noastră. Mănăstirea a fost ridicată în secolul XIV-lea de Sfântul Nicodim, la ordinul voievodului Vladislav I și este situată în apropierea satului Vârciorova din județul Mehedinți, pe drumul ce duce spre Orșova.

În urma războiului austro turc din secolul al XVIII-lea, mănăstirea a suferit distrugeri mari, ajungând o ruină.

Mănăstirea s-a reînființat între anii 1991 și 1995, devenind mănăstire de călugări, cu viață de obște. În cadrul mănăstirii s-au construit chilii, aici fiind totodată incluse și stăreția și trapeza mănăstirii precum și biserica a cărei execuție a început în anul 1995.

 

Mănăstirea Mraconia

Mănăstirea Mraconia cunoscută și ca Mănăstirea de sub ape este situată în zona Cazanelor, parte din Defileul Dunării. Zona unde este localizată se numește Valea Mracunei ce are semnificația de loc ascuns sau apă întunecată, unde până în 1967 se afla mănăstirea Mraconia.

Vezi detalii