Spectacol al naturii
Spectacol al naturii

Atracții Turistice

Atracții Turistice

Orașul Drobeta Turnu Severin este situat la delimitarea Banatului cu Oltenia, pe malul stâng al Dunării în partea de sud-vest a României. Orașul este la o distanță de 220 de km de Timișoara și 335 km de București. Numele Drobeta vine de la Drubeta, “drub” însemnând în limba getă, despicătură.

Locul în care s-a dezvoltat orașul, se presupune a fi cel al vechii așezări Schela Cladovei, despre care arheologii susțin că ar avea o vechime de 9000 de ani. În trecutul istoric, orașul a avut o importanță mare din punct de vedere strategic, fiind locul pe unde au pătruns romanii în Dacia.

Romanii au construit Podul lui Traian peste Dunăre, acesta fiind o capodoperă a arhitectului Apollodor din Damasc.

Prin intermediul podului, s-a urmărit crearea unei legătură între Dacia și restul Imperiului Roman. Un alt moment important în istorie a fost construirea Cetății Severinului, în secolul al XIII-lea, de către Imperiul Maghiar.

Cetatea a fost pusă sub patronajul Sfântului Severin de Noricum, de unde și numele orașului. După invazia otomană, cetatea a fost arsă, astăzi rămânând ca o amintire a trecutului, un singur turn. Orașul se bucură de o climă blândă datorită influențelor mediteraneene, având veri însorite și ierni mai calde comparativ cu celelalte regiuni ale țării.

©2021 Continental Hotels. Toate drepturile rezervate. Site realizat de InMotion Media