Top 5 obiective turistice din Drobeta Turnu-Severin
Doar 5 dintre locurile spectaculoase pe care le puteți vizita în Drobeta Turnu-Severin.
Orașul Drobeta Turnu Severin este situat la delimitarea Banatului cu Oltenia, pe malul stâng al Dunării în partea de sud-vest a României. Orașul este la o distanță de 220 de km de Timișoara și 335 km de București. Numele Drobeta vine de la Drubeta, “drub” însemnând în limba getă, despicătură.
Locul în care s-a dezvoltat orașul, se presupune a fi cel al vechii așezări Schela Cladovei, despre care arheologii susțin că ar avea o vechime de 9000 de ani. În trecutul istoric, orașul a avut o importanță mare din punct de vedere strategic, fiind locul pe unde au pătruns romanii în Dacia.
Romanii au construit Podul lui Traian peste Dunăre, acesta fiind o capodoperă a arhitectului Apollodor din Damasc.
Prin intermediul podului, s-a urmărit crearea unei legătură între Dacia și restul Imperiului Roman. Un alt moment important în istorie a fost construirea Cetății Severinului, în secolul al XIII-lea, de către Imperiul Maghiar.
Cetatea a fost pusă sub patronajul Sfântului Severin de Noricum, de unde și numele orașului. După invazia otomană, cetatea a fost arsă, astăzi rămânând ca o amintire a trecutului, un singur turn. Orașul se bucură de o climă blândă datorită influențelor mediteraneene, având veri însorite și ierni mai calde comparativ cu celelalte regiuni ale țării.
Doar 5 dintre locurile spectaculoase pe care le puteți vizita în Drobeta Turnu-Severin.
Experiența unei croaziere pe Dunăre poate fi impresionantă pentru turiști, datorită suprafeței de 120 de km pe care se întinde defileul. De la Baziaș și până la Porțile de Fier, defileul oferă o experiență inedită prin peisajele ce reconstruiesc cadrul istoriei. Porțiunea cea mai frumoasă a defileului este la Cazane.
Mănăstirea Vodița este cea mai veche ctitorie voievodală atestată documentar și prima așezare monahală din țara noastră. Mănăstirea a fost ridicată în secolul XIV-lea de Sfântul Nicodim, la ordinal voievodului Vladislav I și este situată în apropierea satului Vărciorova din județul Mehedinți, pe drumul ce duce spre Orșova.
Mănăstirea Mraconia cunoscută și ca Mănăstirea de sub ape este situată în zona Cazanelor, parte din Defileul Dunării. Zona unde este localizată se numește Valea Mracunei ce are semnificația de loc ascuns sau apă întunecată, unde până în 1967 se afla mănăstirea Mraconia.