Spectacol al naturii
Spectacol al naturii

Atracții Turistice

Atracții Turistice

Orașul Drobeta Turnu Severin este situat la delimitarea Banatului cu Oltenia, pe malul stâng al Dunării în partea de sud-vest a României. Orașul este la o distanță de 220 de km de Timișoara și 335 km de București. Numele Drobeta vine de la Drubeta, “drub” însemnând în limba getă, despicătură.

Locul în care s-a dezvoltat orașul, se presupune a fi cel al vechii așezări Schela Cladovei, despre care arheologii susțin că ar avea o vechime de 9000 de ani. În trecutul istoric, orașul a avut o importanță mare din punct de vedere strategic, fiind locul pe unde au pătruns romanii în Dacia.

Romanii au construit Podul lui Traian peste Dunăre, acesta fiind o capodoperă a arhitectului Apollodor din Damasc.

Prin intermediul podului, s-a urmărit crearea unei legătură între Dacia și restul Imperiului Roman. Un alt moment important în istorie a fost construirea Cetății Severinului, în secolul al XIII-lea, de către Imperiul Maghiar.

Cetatea a fost pusă sub patronajul Sfântului Severin de Noricum, de unde și numele orașului. După invazia otomană, cetatea a fost arsă, astăzi rămânând ca o amintire a trecutului, un singur turn. Orașul se bucură de o climă blândă datorită influențelor mediteraneene, având veri însorite și ierni mai calde comparativ cu celelalte regiuni ale țării.

©2018 Continental Hotels. Toate drepturile rezervate. Site realizat de InMotion Media

Ai 10% discount față de oricare alt site de rezervări doar cu adresa ta de email.

Nu vom stoca și nu vom folosi această adresă în viitor.

Nu vreau discount

Mai multe detalii legate de oferta Continental Hotels.