Spectacol al naturii
Spectacol al naturii

Atracții Turistice

Atracții Turistice

Orașul Drobeta Turnu Severin este situat la delimitarea Banatului cu Oltenia, pe malul stâng al Dunării în partea de sud-vest a României. Orașul este la o distanță de 220 de km de Timișoara și 335 km de București. Numele Drobeta vine de la Drubeta, “drub” însemnând în limba getă, despicătură.

Locul în care s-a dezvoltat orașul, se presupune a fi cel al vechii așezări Schela Cladovei, despre care arheologii susțin că ar avea o vechime de 9000 de ani. În trecutul istoric, orașul a avut o importanță mare din punct de vedere strategic, fiind locul pe unde au pătruns romanii în Dacia.

Romanii au construit Podul lui Traian peste Dunăre, acesta fiind o capodoperă a arhitectului Apollodor din Damasc.

Prin intermediul podului, s-a urmărit crearea unei legătură între Dacia și restul Imperiului Roman. Un alt moment important în istorie a fost construirea Cetății Severinului, în secolul al XIII-lea, de către Imperiul Maghiar.

Cetatea a fost pusă sub patronajul Sfântului Severin de Noricum, de unde și numele orașului. După invazia otomană, cetatea a fost arsă, astăzi rămânând ca o amintire a trecutului, un singur turn. Orașul se bucură de o climă blândă datorită influențelor mediteraneene, având veri însorite și ierni mai calde comparativ cu celelalte regiuni ale țării.

©2020 Continental Hotels. Toate drepturile rezervate. Site realizat de InMotion Media

AM SUSPENDAT TEMPORAR ACTIVITATEA ÎN URMĂTOARELE HOTELURI:

Grand Hotel Continental,

Continental Forum Arad, Continental Forum Sibiu, Continental Forum Tîrgu Mureș,

Continental Dr. Tr. Severin and Continental Suceava


Informații privind flexibilitatea rezervărilor dumneavoastră și siguranța călătoriilor

Toate rezervările cu data de sosire înainte de 31 mai pot fi modificate sau anulate fără penalizare

Toate rezervările cu data de sosire după 1 iunie pot fi modificate pentru o altă perioadă până la sfârșitul anului 2021, în limita disponibilității.